Transport national curier 20 lei / easybox 15 lei. Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 250 lei.

Tu știi care este diferența dintre teină și cofeină?

Ceaiul este cea mai populară băutură a lumii, după apă. Dar cât de mult știm despre el? Denumirea de „ceai" este folosită corect doar în cazul mugurilor și frunzelor arbustului Camellia Sinensis. Infuziile provenind din alte plante și flori noi am ales să le numim infuzii fără teină.

Cu toții știm că teina se găsește în ceai și cofeina în cafea. Dar tu știai că de fapt cofeină și teină sunt aceeași substanță? Denumirile diferite sunt folosite chiar și după 200 de ani de la izolarea moleculei de cofeină pentru a fi mai ușor de identificat sursa de proveniență.

În frunzele de ceai neprelucrate există o cantitate mai mare de teină decât în boabele de cafea proaspăt culese. În urma proceselor de prelucrare raportul se schimbă semnificativ, cafeaua prăjită conținând de până la de trei ori mai multă cofeină decât ceaiul. Spre deosebire de cafea al cărei efect energizant este puternic dar dispare în 1-2 ore, ceaiul oferă energie calmă pentru până la 6 ore. Acest lucru se datorează L-teaninei, aminoacid care coroborat cu teina stimulează sistemul nervos timp îndelungat. Rezultă o stare relaxantă cu o capacitate mare de concentrare.

Ceaiurile Kofi Ti sunt ceaiuri de specialitate ce provin de la maeștri ai ceaiului, din Yunnan, China, regiunea cu cea mai bogată tradiție în procesarea ceaiului. Sunt cultivate de familii care de generații întregi au adus această meserie la nivel de artă.

Anual testăm peste 150 de ceaiuri din care alegem în jur de 10 pe care vi le propunem. Și pentru că la atelierul Kofi Ti din Buftea ne place să creăm întotdeauna ceva nou, continuăm seria băuturilor ready to drink ediție limitată și după ALB, vă prezentăm NEGRU.

Postări mai vechi
Postări mai noi

1 comentariu

  • Extraordinar ce am aflat in aceasta ce este teina si care este diferenta.

    Cernusimon Liquid error (sections/article-template line 163): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

Kofi Ti Essentials

Închide (esc)

OFERTĂ SPECIALĂ de Ziua Mondială a Ginului

Discount la toate apele tonice. Valabil până marţi 12 iunie.

Nu mai vreau să pun Schweppes in ginul meu premium

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Caută

Coșul tău

Coșul tău este momentan gol.
Cumpără acum