Transport national curier 20 lei / easybox 15 lei. Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 250 lei.

Galbenul era culoarea imperială. Descoperă ceaiul galben.

Știm deja că toate familiile de ceai provin din aceeași plantă, Camellia Sinensis iar diferența provine din modalitatea de recoltare, uscare și procesare a ceaiului. Ceaiul galben se culege în pereche de o funză și un mugur, iar procesarea sa este similară cu cea a ceaiului verde. Marea diferență o face etapa de înăbușire ce urmează etapei de fixare, adică de întrerupere a oxidării. 

Înăbușirea frunzelor de ceai cu cârpe umede, la o temperatură de aprox. 40 grade Celsius, înlătură astringenţa caracteristică ceaiului verde, acea cruditate, şi îl face mai dulce, cu un gust mai rotund.

În mod tradițional ceaiul galben era rezervat doar împăratului chinez, galbenul fiind culoarea imperială.

Deși au fost inventariate peste 1000 de tipuri de ceaiuri verzi, doar 5 ceaiuri galbene tradiționale sunt cunoscute: Junshan Yinzhen (provincia Hunan), Mengding Huangya (Sichuan), Mo Gan Huang Ya (provincia Zhejiang) - foarte rar, Wei Shan Mao Jian (Hunan) - se produce adesea o versiune verde a sa,  Huo Shan Huang Ya (Anhui) - tehnica originală este considerată pierdută; acum se produce o versiune verde a sa.

Producerea ceaiului galben implică un proces foarte laborios și minuțios, stăpânit de puțin artizani. Puţini maeştri ai ceaiului îl produceau în vremea imperială, dar şi mai puţini îl produc astăzi. Iar evoluţia pieţei către ceaiul verde, mai uşor de produs, a făcut ca o parte din tehnici să fie pierdute. Din fericire însă, există câţiva artizani care experimentează şi inovează. Ceaiul selectat de noi este unul din acestea.

Ceai galben Kofi Ti

Este greu de găsit un ceai galben bun. Ceaiurilor galbene sunt produse în cantități infime și majoritatea celor de calitate sunt vândute în China la prețuri foarte mari (>50 000 RON / 1kg), în general drept cadou pentru politicieni și oameni de afaceri.

G1 [Galben de Yunnan] are un raport calitate-preț excelent pentru că este scutit de marketing-ul celor 3 ceaiuri galbene faimoase, este produs în Yunnan, regiune recunoscută pentru ceaiurile negre și Pu’Er și este un ceai BIO experimental.

Un ceai galben clasic la prețul acesta nu ar fi autentic. 

Ceai galben Kofi Ti

Postări mai vechi
Postări mai noi

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

Kofi Ti Essentials

Închide (esc)

OFERTĂ SPECIALĂ de Ziua Mondială a Ginului

Discount la toate apele tonice. Valabil până marţi 12 iunie.

Nu mai vreau să pun Schweppes in ginul meu premium

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Caută

Coșul tău

Coșul tău este momentan gol.
Cumpără acum