Transport national curier 20 lei / easybox 15 lei. Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 250 lei.

Apa tonică autentică

Ai băut de multe ori apă tonică îmbuteliată dar poate nu te-ai întrebat niciodată din ce este făcută. Sau poate te numeri printre cei care știu că apa tonică conține chinină dar nu ai mers vreodată pe firul poveștii.

Legenda spune că atunci când europenii au ajuns în America de Sud au început să se îmbolnăvească de malarie și au apelat la remediul natural local - o fiertură din scoarța de cinchona. Scoarța acestui arbore este singura sursă naturală de chinină. Până pe la jumătatea secolului XX apa tonică a fost parte din rația zilnică standard pentru trupele coloniale europene și toți soldații erau nevoiți să o bea, ca profilactic. Din cauza concentrației mari de chinină, băutura era foarte amară și pentru a o „îmblânzi”, au îndulcit-o și amestecat-o cu gin. Așa născut renumitul Gin & Tonic.

Sir Winston Churchill Gin quote

După cel de-al Doilea Război Mondial, odată cu apariția clorochinei, scoarța de cinchona a fost folosită din ce în ce mai puțin, până a fost dată uitării. Iar pentru apa tonică îmbuteliată din comerț (atât de îndrăgită de iubitorii de Gin & Tonic) s-a folosit tot chinină de sinteză.

În prezent sunt foarte puțini producători în toată lumea care folosesc cinchona pentru a produce apă tonică. Iar pe cei din Europa îi poți număra pe o mână. De ce ne-am încăpățânat să folosim scoarța de cinchona?

  • pentru că unul dintre principiile de bază după care am creat și crescut brandul Kofi Ti este autenticitatea ingredientelor 
  • pentru că infuzia de cinchona extrage din scoarță pe lângă chinină naturală, alți zeci de compusi naturali care lucrează sinergic în organism, se potențează și completează reciproc.
  • pentru că într-o lume plină de arome identic naturale noi alegem naturalul, așa cum se găsește în diferitele plante

Și tocmai pentru că folosim ingredientele naturale, apa tonică originală Kofi Ti are un gust dulce-amărui-astringent complex și o frumoasă culoare ruginie.

Încearc-o și tu în variantele gata de băut - Apa tonică originală și Apa tonică Hawaii, cu hibiscus, cardamom și lemongrass.

Sau alege siropul pentru a te juca de-a barmanul în propria bucătărie

 

Postări mai vechi
Postări mai noi

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

Kofi Ti Essentials

Închide (esc)

OFERTĂ SPECIALĂ de Ziua Mondială a Ginului

Discount la toate apele tonice. Valabil până marţi 12 iunie.

Nu mai vreau să pun Schweppes in ginul meu premium

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Caută

Coșul tău

Coșul tău este momentan gol.
Cumpără acum