KOFI TI
site-4-2.png

Infuzii la rece

INFUZII LA RECE

Noua metoda de preparare a ceaiului si a cafelei ce inlocuieste temperatura cu timpul.
INGREDIENTE: cafea sau ceai de specialitate, apa, un frigider si rabdare.
REZULTATUL: o bautura aromata ce nu necesita indulcitori sau lapte, o sursa de energie si un tonic ideal inainte de alergare.

cold-brew.png
Nitro.jpg

CAFEA INFUzATa LA RECE

Pornim la drum cu cafea de specialitate boabe, prajita perfect de catre unii dintre cei mai buni prajitori artizani de cafea din zona, pe care o infuzam la rece, si nu la cald. Intr-un fel, inlocuim temperatura ridicata, cu timp – un timp foarte luuung. Deși poate parea surprinzator, intr-un mod natural, infuzarea cu apa rece extrage aromele unice ale cafelei, dar lasa la locul lor in zat uleiurile amare si majoritatea acizilor intepatori. Chiar daca infuzarea la rece extrage mai putina cofeina decat infuzarea la cald, compensam prin cantitatea mai ridicata de cafea infuzata, ajungand la acelasi nivel de cofeina cu cafeaua infuzata la cald.

cafea + azot = Nitro coffee

Dupa ce am obtinut o cafea infuzată la rece, adaugam azot pentru a oferi efervescenta cafelei. Azotul, fiind un gaz inert si fara miros, este perfect pentru a mentine gustul cafelei infuzate la rece, in timp ce, sub o presiune ridicata si intr-un mediu foarte rece, adauga o spuma uimitoare de tip Guiness. Gustul rezultat este cremos si rafinat.


CEAI INFUzAT LA RECE

La fel ca in cazul cafelei, inlocuim temperatura cu timpul pentru a obtine un alt profil aromatic al ceaiului. Prin extractia la rece, se diminueaza nivelul de catehina si teina din ceai, reducand astfel astringenta si amarul specific unor tipuri de ceaiuri. Rezultatul este un ceai dulce natural, complex si aromat. Pentru infuziile la rece folosim doar ceaiuri de specialitate.