KOFI TI
site-3.png

Băuturi acidulate artizanale

BĂUTURI ARTIZANALE ACIDULATE

 

cireasca-cafea-2.png

Ce este cascara?

Fructele arborelui de cafea cresc sub forma unor cireșe. Cascara este pulpa fructului, iar boabele de cafea sunt sâmburii.

Pulpa și coaja sunt îndepărtate fie imediat după culegere (procesare prin spălare), fie în urma uscării boabelor la soare (procesare naturală). Boabele verzi sunt uscate și trimise apoi către prăjitorii. Cascara, uscată și ea, este infuzată precum un „ceai” în Etiopia, Yemen și Bolivia, țări importante în producția cafelei. Mai este denumită și „Qishr”, în Yemen și „Sultana” în Bolivia. Neimportantă pentru fermieri, aceasta era de regulă aruncată, folosită drept îngrășământ natural sau oferită comunităților sărace. Abia în ultimii ani au fost analizate valorile nutriționale impresionante ale cascarei.

În mod suprinzător, cascara nu are gust de cafea, ci o aromă fructată. Conține de 4-8 ori mai puțină cofeină decât o cafea.Foarte bogată în antioxidanți, cascara are o valoare ORAC de 343 900, fiind pe locul 4 în lume în lista superalimentelor.

CASCARA LEMONADE by KOFI TI

La atelierul KOFI TI din Buftea am reinventat cascara. Am creat o limonadă acidulată din cireșe de cafea, o băutură naturală, fără conservanţi, coloranţi, arome adăugate sau E-uri. Un energizant natural cu puține calorii (doar 24 kcal/100ml) și puțină cofeină (doar 10mg/100ml).

Cascara Lemonade este prima băutură îmbuteliată din cascara produsă în România.

Cascara-Lemonade-nou.png

COLD BREW TEA LEMONADE

O bautura produsa in sarje mici, Cold Brew Tea Lemonade este un ceai din arbori salbatici si batrani infuzat la rece, cu putina lamaie presata la rece si o urma de zahar demerara. Magia? Este lasat sa fermenteze natural, pe microflora arborilor batrani; fara adaos de drojdie sau ciuperca pentru Kombucha. Aroma aminteste de socata sau cidru, dar va lasam pe voi sa va convingeti.