KOFI TI
site-3.png

Băuturi artizanale acidulate & calme

BĂUTURI ARTIZANALE ACIDULATE & CALME

Folosind ingrediente raw 100% naturale importate direct de la micii producători, producem la atelierul KOFI TI din Buftea băuturi artizanale ready to drink. Toate băuturile noastre sunt minim procesate tocmai pentru a nu pierde proprietățile materiei prime. Folosim cascara produsă în câteva ferme din America Latină, nuci de kola din Guinea, scoarța de cinchona din Ecuador, scorțișoară din Sri Lanka, anason din China, cuișoare din Madagascar, zahăr nerafinat din trestie din El Salvator, iar ceaiurile de specialitate provin în special de la producători mici din Yunnan, China, regiunea cu cea mai bogată tradiție în procesarea ceaiului. 


Fructele arborelui de cafea cresc sub forma unor cireșe. Cascara este pulpa fructului, iar boabele de cafea sunt sâmburii.

Pulpa și coaja sunt îndepărtate fie imediat după culegere (procesare prin spălare), fie în urma uscării boabelor la soare (procesare naturală). Boabele verzi sunt uscate și trimise apoi către prăjitorii. Cascara, uscată și ea, este infuzată precum un „ceai” în Etiopia, Yemen și Bolivia, țări importante în producția cafelei. Neimportantă pentru fermieri, aceasta era de regulă aruncată, folosită drept îngrășământ natural sau oferită comunităților sărace. Abia în ultimii ani au fost analizate valorile nutriționale impresionante ale cascarei.

În mod suprinzător, cascara nu are gust de cafea, ci o aromă fructată. Conține de 4-8 ori mai puțină cofeină decât o cafea.Foarte bogată în antioxidanți, cascara are o valoare ORAC de 343 900, fiind pe locul 4 în lume în lista superalimentelor.

CASCARA LEMONADE

La atelierul KOFI TI din Buftea am reinventat cascara. Am creat o limonadă acidulată din cireșe de cafea, o băutură naturală, fără conservanţi, coloranţi, arome adăugate sau E-uri. Un energizant natural cu puține calorii (doar 24 kcal/100ml) și puțină cofeină (doar 10mg/100ml).

Cascara Lemonade este prima băutură îmbuteliată din cascara produsă în România.


KOLA TONIC
băutură acidulată din nuca de kola și scoarța arborelui de chinină

GUSTUL REAL AL NUCII DE KOLA
Arborele de kola este un arbore ve;nic verde, endemic zonelor tropicale din Africa. De mărimea unei castane mici, nuca de kola are aceeași apreciere în Africa precum ginsengul în Asia. Este recunoscută pentru stimularea metabolismului și a activităţii cerebrale, combaterea oboselii și a infecţiilor.

TONICUL AUTENTIC
Cinchona este un arbore ce crește în pădurile ecuatoriale din America de Sud. Scoarţa sa, bogată în chinină naturală, este folosită de localnici pentru diferite efecte medicinale precum combaterea infecţiilor și sporirea capacităţii de muncă.


ALB
băutură calmă din ceai alb și lămâie

Ceaiul alb, singurul ceai raw (neprocesat termic), are un număr mai mare de nutrienţi în comparaţie cu alte ceaiuri. Concentraţia mare de antioxidanţi poate contribui la încetinirea proceselor de îmbătrânire și la reglarea metabolismului.

Cules iarna din arbori sălbatici şi bătrâni din Yunnan, China, Ya Bao este un ceai alb compus din muguri axiali uscaţi la soare, foarte bogaţi în L-theanină, un aminoacid care induce o stare de calm. Asocierea acestui aminoacid cu teina ajută la creșterea concentrării și a acuităţii mentale.

NEGRU
băutură calmă din ceai alb și lămâie

Frunzele de ceai negru Yunnan Gold sunt culese în pereche de câte o frunză și un mugur, din arbori endemici cu frunză mare (Da Ye Zhong), crescuţi in munţii Zhenyuan din Yunnan. 

Prin metabolizarea lentă, teina din ceaiul negru are un efect vitalizant, de lungă durată, mai puţin intens decât cel generat de cofeina din cafea. Reduce starea de oboseală și îmbunătăţește atenţia.

cover RtD-3-05.png