KOFI TI
site-2.png

Ceaiuri de specialitate

Ceaiuri artizanale și infuzii de plante fără branduri, fără arome adăugate.

CEAIURILE DE SPECIALITATE

Ceaiuri si infuzii de plante fara branduri, fara arome adaugate.
Ceaiuri de la maestri ai ceaiului, de la familii care cultiva de generatii intregi ceai si care l-au dus la nivel de arta.


Ceaiurile de specialitate sunt ceaiuri din muguri si frunze intregi de arbori de ceai (Camellia Sinensis sau Camellia Taliensis), care provin fie de la ferme cu traditie unde arbustii sunt crescuti cu mare grija, fie din arbori salbatici de ceai, din areale precis delimitate. Culese manual, frunzele sunt apoi procesate cu migala, in cantitati mici, de maestri ai ceaiului cu traditie.
Ceaiurile din oferta noastra sunt atent selectionate (selectam 10 ceaiuri din aproximativ 150 de mostre la degustare) si importate direct de la producator. Ceaiurile noastre provin in special de la producatori mici din Yunnan, China, regiunea cu cea mai bogata traditie in procesarea ceaiului.
Oferta noastra se schimba periodic, in functie de recolta si de noile ceaiuri descoperite. Promovam pasiunea pentru gusturi fine si tinem foarte mult la prepararea corespunzatoare a ceaiului. Din aceste motive, oferim pentru fiecare ceai retete de preparare ce scot in evidenta caracteristicile ceaiului. 


CEAIUL VIOLET

Ceaiul violet nu este o familie de ceaiuri de care nu ați auzit (alta decât verde, alb, galben, oolong, negru și pu er), ci este un ceai provenit din arbori de Camellia Sinensis, arborele clasic de ceai. Mugurii și frunzele sunt în general procesate în stil de pu er raw (uscate la soare), însă în ultimii ani au început să apară și interpretari reușite în negru, verde și chiar în stil ‘yue guang bai’ (un fel de ceai alb oxidat încet la întuneric).
Violetul din muguri și frunze este datorat unui pigment, antocianina, prezent și în fructe și legume comune (e.g. coacăze, vinete, struguri), care are rolul de a proteja planta de radiațiile UV prea mari. În funcție de aciditatea sevei plantei, culoarea frunzelor variază: ciditate ridicată - roșu, aciditate medie - violet, alcalinitate - indigo.

Arborii care produc muguri și frunze violet nu depășesc 1-2% din toata producția. Unii producători le amestecă cu cele normale, însă alții le recoltează și procesează separat. În oferta noastră găsiți două astfel de ceaiuri: Muguri sălbatici violet și Wu Yi Shan - Da Hong Pao violet.

Wu Yi Shan - Da Hong Pao - Violet (Zi Hong Pao).jpg